COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat investeerders meer geneigd zijn om voor Bitcoin te kiezen.

Belangrijke hoogtepunten:

  • Grayscale Investments heeft een enquête uitgebracht over Bitcoin investing
  • Uit het onderzoek blijkt dat de COVID-19 pandemie de aantrekkingskracht van Bitcoin onder Amerikaanse beleggers heeft vergroot.
  • 55% van de deelnemers aan het onderzoek zei dat ze geïnteresseerd zouden zijn in het investeren in Bitcoin.

55% van de Amerikaanse investeerders zou geïnteresseerd zijn in Bitcoin, COVID-19 heeft de aantrekkingskracht van BTC vergroot.

Toonaangevende cryptocurrency vermogensbeheerder Grayscale heeft de resultaten vrijgegeven van een onderzoek naar Bitcoin-investeringen dat het heeft uitgevoerd met behulp van marktonderzoeksbureau 8 Acre Perspective. Het onderzoek richtte zich op inwoners van de VS tussen 25 en 64 jaar die een persoonlijke investering van $10.000 of meer hebben.

Volgens het onderzoek zou 55% van de Amerikaanse beleggers geïnteresseerd zijn in het investeren in BTC. In een onderzoek van 2019 zei slechts 36% van de ondervraagde beleggers dat Bitcoin een investering is die ze zouden willen overwegen.

Het onderzoek vroeg de deelnemers ook hoe de COVID-19 pandemie hun mening over Bitcoin als potentiële investering beïnvloedde. Het blijkt dat de pandemie ertoe heeft geleid dat Bitcoin een aantrekkelijker optie is geworden – 39% van de respondenten zei dat Bitcoin aantrekkelijker is als gevolg van COVID-19. Slechts 13% van de respondenten gaf daarentegen aan Bitcoin als een minder aantrekkelijke investering te zien vanwege de pandemie.

Grayscale’s onderzoek merkte op dat de tijd aan de kant van Bitcoin staat – de mensen die het meest waarschijnlijk in Bitcoin zullen investeren, moeten nog hun belangrijkste verdienjaren bereiken, wanneer ze vermoedelijk hun grootste Bitcoin-investeringen zullen kunnen doen:

“Het feit dat de meerderheid van de huidige en potentiële Bitcoin-investeerders nog niet eens hun ‘prime earning’-jaren hebben bereikt, in combinatie met de vermogensoverdracht van $68 biljoen dollar die de komende 25 jaar zal plaatsvinden, onthult een potentieel enorme kans voor degenen die de mogelijkheid zien om op lange termijn te groeien in Bitcoin.

Michael Sonnenshein, Grayscale’s managing director, zei dat Bitcoin meer geaccepteerd zal worden onder investeerders naarmate meer mainstream namen gaan deelnemen aan de cryptocurrency ruimte:

“Nu Bitcoin steeds meer wordt ondersteund door mainstreamnamen als PayPal, Square, MicroStrategy en Paul Tudor Jones, geloven we dat de houding van beleggers zich zal blijven ontwikkelen in de richting van een grotere acceptatie van Bitcoin en de grotere digitale valutaklasse”.

Grayscale heeft een recordjaar…

Grayscale’s cryptocurrency beleggingsproducten, die voornamelijk door institutionele spelers worden gebruikt, zien nu al driekwart op rij een recordinstroom. In het derde kwartaal van 2020 bedroeg de instroom in de beleggingsproducten van Grayscale voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf meer dan 1 miljard dollar in één kwartaal. 84% van de investeringen in het derde kwartaal waren afkomstig van institutionele beleggers (voornamelijk hedgefondsen).

Op 19 oktober onthulde het bedrijf dat het 6,5 miljard dollar aan cryptocurrencies beheerde. Het leeuwendeel van Grayscale’s AUM is afkomstig van het vlaggenschip van de Grayscale Bitcoin trust, die vanaf 19 oktober $5,4 miljard aan Bitcoin in handen had.