4.000.000 $ Bitcoin Ransom Gevraagd van de Argentijnse officiële immigratiedienst

Volgens een 6 Sept. rapport dat door Bleeping Computer wordt gepubliceerd, moest de Nationale Afdeling van de Migratie van ArgentiniÔ grensovergang voor vier uren opschorten na wordt verlamd door een ransomwareaanval die op 27 Augustus voorkwam:

“Het Comprehensive Migration Capture System (SICaM) dat werkt bij internationale grensovergangen werd bijzonder zwaar getroffen, wat leidde tot vertragingen bij het binnenkomen en verlaten van het nationale grondgebied.”

Een losgeld van $4 miljoen Bitcoin…

Hackers konden toegang krijgen tot de database en informatie stelen van het federale agentschap met behulp van een krachtig cryptovirus genaamd Netwalker.

Deze ransomware stam, die voor het eerst werd ontdekt in september 2019, maakt gebruik van geavanceerde technieken om bestanden te versleutelen met AES-codering.

Om de ransomware niet te laten repliceren op andere computernetwerken, moesten ze worden afgesloten.

Aanvankelijk eisten de hackers $2 mln aan Bitcoin Future om bestanden te ontsluiten, volgens de dark web payment pagina die in hun ransomware note was gelinkt. In een week tijd steeg dit bedrag tot 355 BTC (ongeveer $4 mln tegen de huidige wisselkoersen).

De afpersingspoging is tot nu toe niet goed verlopen, omdat de immigratiedienst weigert te onderhandelen met de aanvallers. Het beweert dat er geen gevoelige, persoonlijke of bedrijfsinformatie is gecompromitteerd, en ze maken zich geen zorgen over het ontcijferen van de gestolen gegevens.

Meer spraakmakende aanvallen

In juli werd Telecom Argentinië, het grootste telecommunicatiebedrijf van het land, ook het slachtoffer van ransomware, waarbij hackers om 7,5 miljoen dollar aan privacy-gerichte cryptocurrency Monero (XMR) vroegen.

De aanval duurde meer dan drie dagen, maar Telecom Argentinië was in staat om de toegang tot geïnfecteerde computers te herstellen zonder het flinke losgeld te hoeven pellen.

Zoals gemeld door U.Today, kwam CWT, het vijfde grootste reisbureau van Amerika, overeen om eind juli $4,5 miljoen aan BTC te betalen aan afpersers.